maanantai 12. marraskuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 25: Montevideo, Uruguay



Zaandam oli edellisen illan ja yön aikana ehtinyt jälleen Uruguayn edustalle. Tällä kertaa satamana oli pääkaupunki Montevideo. Kiireettömän heräilyn ja aamiaisen jälkeen lähdimme tutustumaan Montevideon vanhaan kaupunkiin, jonka edustalla satama sijaitsi. Vanhaa kaupunkia halkoo muutama miellyttävä kävelykatu ja aukioita, joilla sai kulkea kaupustelijoilta rauhassa, toisin kuin eilen Buenos Airesissa.



Ilma oli selvästi eilistä lämpimämpi, ja nousi lopulta yli hellerajan. Plaza Independencian varrella pysähdyimme oluella. Kahvilan naapurissa oli matkamuistomyymälä, josta ostimme koti-Suomeen postikortit. Muutaman metrin päästä siitä oli Farmasia, apteekin, kemikalion ja kioskin kummallinen risteytys, joita tuntuu Etelä-Amerikassa löytyvän lähes joka korttelissa yksi, parhaimmissa jopa kaksi tai kolme. Sieltä postikorttien myyjä neuvoi meidät ostamaan postimerkit.



Farmasiat ovat todella outo konsepti. Niitä on katukuvassa paljon enemmän kuin ruokakauppoja. En tiedä, sairastavatko ihmiset Brasiliassa, Argentiinassa tai Uruguayssa poikkeuksellisen paljon, mutta joka paikassa asiakkaita liikkeille tuntuu löytyvän. Lääkkeiden lisäksi tarjolla oleva valikoima vaihtelee hieman maasta riippuen. Esimerkiksi Uruguay oli ensimmäinen maa, jossa liikkeestä löytyi jopa postimerkkejä ja postilaatikko. Brasiliassa postimerkit olivat sen sijaan kiven alla ja ilmeisesti vain postitoimipisteissä myynnissä. Yleensä farmasioissa oli liikkeen takana tiski, josta varsinaiset lääkkeet pyydettiin. Muuten liike oli täynnä erilaisia rasvoja, hiusvärejä, shampoota, hajuvesiä jne.
Kolme-neljä tuntia Montevideossa kierrettyämme ja kahvilassa istuttuamme palasimme laivaan.


Suuri yllätys ei liene, että illan ohjelma koostui lounaasta, lepäilystä, illalliselle valmistautumisesta ja iltashow’sta. Illallistimme kuitenkin poikkeuksellisesti Lido-kannen buffetissa hieman rennommissa merkeissä. Iltashow oli italialaisen taikurin näytös, jonka päänumero oli pakkopaidasta vapautuminen. Myös kasinon jätimme väliin ja loppuillan pelasimme kaksin tabletilla Ticket-to-Ridea ja katselimme tv:stä tulevaa elokuvaa vatsat täynnä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti