maanantai 12. marraskuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 24: Buenos Aires, Argentiina


Keskiviikkona saavuimme tangon pääkaupunkiin, Buenos Airesiin. Satama oli yllättävän lähellä kaupungin keskustaa, joten kävellä sinne satamasta. Satama-alueella kävely oli sen sijaan kielletty, joten laivalta satama-rakennukseen kuljettiin busseilla, jotka sukkuloivat laivalta satamaan ja takaisin. Matkalla keskustaan ohitimme bussi- ja rautatieaseman. Florida-kävelykadulla oli hyvin eurooppalainen tunnelma, tosin rahanvaihtajia oli liikenteellä ihan liikaa eikä ”Cambio”-huudoilta ja tyrkytyksiltä voinut välttyä. Kävimme pikaisesti Galleria Pacificossa ja jatkoimme sieltä matkaa Plaza de Mayolle. Aukion laidan pinkki talo, ”Casa Rosada” on kuuluisa siitä, että sen parvekkeilta Eva ”Evita” Perón piti kiihkeitä puheitaan kansalle.



Plaza de Mayolta otimme suunnan kohti Tasavallan aukiota, Plaza de la Repùblicaa. Aukiota lähestyessä omituinen pauke ja meteli kasvoi ja lopulta olimme keskellä suurta mielenosoitusta tai festivaalia.  Ilmeisesti kyse oli jonkinlaisesta kommunistien mielenosoituksesta, mutta voi olla että mielenosoittajajoukkoja oli useampiakin. Kaikki sujui kuitenkin rauhallisesti eikä kukaan vaikuttanut mitenkään vihaiselta kulkueissa.



Lähdimme takaisin kohti satamaa ja matkalla näkyi myös suurkaupungin nurja puoli. Ihmisiä oli puiston suojassa nukkumassa käytetyt pizzalaatikot alustoinaan ja äiti pesi lapsiensa vaatteita suihkulähteessä. Kaupunki oli täynnä elämän heittelemiä ja yhteiskunnasta tippuneita. Meitä kahta ohikulkevaa turistia he eivät erityisesti huomanneet, vaan jatkoivat kukin omassa arjessaan. Me sen sijaan olimme ne onnekkaat, joiden suurin huoli oli toimiiko seuraavassa Starbucksissa netti vai ei. Maailman eri todellisuuksien haasteet ovat aivan eri mittaluokkaa Argentiinassa kuin Suomessa.



Kävelimme vielä rautatieaseman ohi ja ajattelimme kurkistaa ovista sisälle. Buenos Airesin rautatieasema ei näytä juuri miltään, mutta ovien sisäpuolella avautuu vaikuttava halli. Metrosta pääsee nousemaan lähes suoraan junalaitureille, kunhan vain taskussa on lippu, jolla laiturien portti aukeaa. Lipun voi ostaa moderneista automaateista tai sitten pieniltä lipunmyyjien luukuilta, jotka ovat varmasti vuosikymmeniä toimineet samassa tilassa. Onneksi poikkesimme vielä aseman sisällä kurkistamassa siellä avautuvaan maailmaan. Sitten olikin aika palata laivaan.


Zaandamilla päivät kuluvat pitkälti saman rytmin mukaan. Taas oli edessä lounas, lepoa, iltaan valmistautumista, illallista ja rock-teemainen iltashow, jossa musiikki ei kuitenkaan pääosiltaan rockin kriteereitä täyttänyt. Kasinollakin tuli vielä hieman rulettia pelattua, ennen kuin oli aika taas käydä levolle seuraavan päivän seikkailuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti