torstai 1. marraskuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 16: Paluu Rioon


Tiistaina oli aika palata Rio de Janeiroon. Aikaisen aamiaisen jälkeen lähdimme matkalaukkuinemme Uberilla lentokentälle, josta lennon oli tarkoitus lähteä klo 10. Foz do Iguaçun kenttä on pieni ja lähtevien matkustajien matkalaukkujen läpivalaisu ennen lähtöselvitystä tekee kentälle hyvin pitkän jonon kiemurtelemaan pitkin tuloaulaa. Pääsimme kuitenkin ilman ongelmia lentokoneeseemme ja ilmaan. Matka kului nopeasti katsoen LATAMin Latam Play –sovelluksella muutama jakso Frendit –sarjaa. Meillä oli kaksin käytössä varauloskäyntirivin kolme istumapaikkaa, mutta kesken matkaa Frendeihin upottuamme melkein huomaamatta kolmannen paikan oli vallannut muualta siirtynyt matkustaja.


Lento laskeutui Galeãon kansainväliselle lentokentälle, eri kentälle siis kuin mistä lähdimme Foz do Iguaçuun. Lentokentällä otimme paikallisesta pikaruokalasta hieman lounasta, ja sitten aloimme miettiä paluuta kaupunkiin. Koska kolmen matkalaukun kanssa on aina hieman säätämistä pienimpien perus-Ubereiden kanssa, niin ajattelimme kokeilla muutaman euron kalliimpaa UberSelect-autoa isomman auton toivossa. Kuskimme Maria ajoikin paikalle autolla, jonka takakonttiin saimme kaksi kolmesta laukustamme mahtumaan. Otimme suunnan kohti Copacabanaa.


Seuraava majapaikkamme oli AirBnB:n kautta ja oli sijainniltaan melkoinen löytö. Se sijaitsi vain reilun korttelin päässä Copacabanan rannasta ja sen alakerrassa oli supermarket. Talon alakerrassa oli riolaiseen tapaan ovimies, joka hoiti talon ulko-oven avaukset nappia painamalla. Häneltä saimme myös huoneiston avaimen. Kun olimme saaneet matkalaukut huoneistoomme, niin haimme alakerran kaupasta jääkaappiin täytettä. Sitten olikin jo kiire tutustua lähirantaan, legendaariseen Copacabanaan.


Ranta on tuttu kuvista ja lauluista. Silti on uskomaton tunne upottaa varpaat ensimmäistä kertaan rannan valkoiseen hiekkaan. Copacabana vie sydämen välittömästi. Se näytti myös aikailematta meille huonot puolensa. Kaupustelijat haistavat tuoreen turistin jo kaukaa, ja heille esitellään matkamuistoja, taidetta, hattuja, rantaliinoja ja vaikka mitä. Rannalla on tiuhaan rantabaareja ja pysähdyimme yhteen tilaten caipirinhat Copacabanan valloituksen kunniaksi. Jopa baarin pöytään kaupustelijat tulivat kauppaamaan tuotteitaan, ja niiden lisäksi olisi kuulemma löytynyt niin ruohoa kuin kokaiiniakin. Kaikkea todellakin oli tarjolla,


Kun olimme tarpeeksi aistineet kotirantaamme ja ihastelleet tummuvaa iltaa päälle kerääntyvine pilvineen oli aika palata kämpälle iltapalalle ja rauhoittumaan reissauspäivän lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti