sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 23: Punta del Este, Uruguay

Risteilyillä laivat jäävät joskus merelle ankkuriin, varsinkin mikäli satama on pieni eikä isommalle laivalle ole siellä paikkaa. Silloin maihin kuljetaan pienillä veneillä, joko satamassa valmiina olevilla paikallisilla kuljetusveneillä, tai sitten laivan omilla pelastusaluksilla. Mikäli siis jonkun sataman kohdalla törmäät termiin ”Tender”, niin kyseisessä satamassa maihinnousu tapahtuu pikkualuksilla. Uruguayn Punta del Este oli juuri tällainen satama. Kaupungin oma satama oli vain pienille kalastus- ja huvialuksille, johon ei risteilijöillä ja rahtialuksilla ei ollut asiaa.

Punta del Este on viehättävä rantakaupunki. Sesonkiaikana kaupunki on täynnä turisteja. Niemellä sijaitsevaa kaupunkia ympäröi joka puolella viihtyisät rannat, jonka vuoksi se on lämpimänä kautena hyvin suosittu. Näin marraskuun alussa sesonki oli vasta alkamassa ja tiet sekä kadut vaikuttivat autioilta ja ylimitoitetun suurilta kaupunkiin nähden. Nousimme maihin satamassa, joka oli kalastajien valtaama. Kalan perkaajat tekivät työtään satama-altaan äärellä ja perkuujätteitä oli kärkkymässä niin lokin kuin merileijonatkin. Turistit varsinkin ilahtuivat mahtavista merileijonista, jotka ujostelematta poseerasivat myös valokuvaajille, kunhan saivat välillä lahjukseksi työstään kalojen perkuujätteitä.


Kiertelimme rannoilla ja kaupungin kaduilla. Langatonta verkkoa löytyi niin kaupoista, McDonaldsista kuin linja-autoaseman edessä lähtöään odottavista kaukomatkojen busseistakin. Näin saimme hieman kurottua kiinni sitä, mitä maailmalla oli tapahtunut. Ja maailma oli pysynyt pystyssä myös meidän ollessa tavoittamattomissa. Viimeinen kuljetus satamasta laivalle oli ilmoitettu lähteväksi klo 13.30. Kun saavuimme takaisin satamaan ennen klo yhtä, niin jono kuljetuslaivoille oli pitkä. Päätimme nauttia kävelyn päätteeksi vielä viereisessä ravintolassa oluet ja antaa jonon pienentyä. Jono purettiinkin varsin sujuvasti. Aikataulu piti yllättävän hyvin paikkansa, ja viimeinen kuljetuslaiva Zaandamille pääsi matkaan loput risteilymatkustajat mukanaan klo 13.36. 







Lounaaksi kävimme syömässä Dive In-ravintolan tacoja ja hampurilaisaterian. Muuten ilta meni varsin tutuin kuvioin: rentoutumista, valmistautumista illalliselle, illallinen, iltashow ja kasinoa. Iltashowna oli argentiinalaisvaikutteinen tanssishow, jossa sekä tangottiin että esiteltiin argentiinalaisten karjapaimenien taitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti