torstai 25. lokakuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 9: Aurinkoinen Rio

Aurinko paistoi jo kirkkaasti ennen kello kuutta Riossa. Verhojen läpi tuleva auringonpaiste ei yhtään helpottanut Euroopan ajassa käyvää sisäistä kello pääsemään oikealle aikavyöhykkeelle. Ikkunasta näkyi Atlantin ranta ja rantakadulla näkyi jo aamusta lenkkeilijöitä. Ehkä ihan fiksuakin juosta, ennenkuin auringonpaiste nostaa lämpötilan helteiseiseksi. Kuin ihmeen kaupalla löydän kännykälläni yhden suojaamattoman verkon lähistöltä, joka toimii joten kuten yhdessä huoneistomme kulmassa. Pääsen sen avulla hieman kärryille, mitä maailmalla on tapahtunut Euroopasta lähtömme jälkeen.

Koska eilinen oli mennyt suurin piirtein vain lentoyhtiö Iberian eväillä, niin nälkä oli melkoinen. Olimme kumpikin ylhäällä jo kahdeksan aikoihin ja aloimme suunnitella ruuan metsästämistä jostain lähistöltä aamiaiseksi. Olimme eilen illalla tullessamme nähneet talomme edessä ravintoloita, joista toivoimme edes jonkun avautuvan yhdeksäksi tarjoilemaan aamiaista. Hyökkäisimme ensimmäiseen auki olevaan ravintolaan.


Meillä kävi loistava tuuri. Ensimmäinen vastaan tuleva ravintola oli nimeltään Baladinha, Balada Mix-ketjuun kuuluva ravintola. Listalla oli tuorepuristettuja mehuja,  açaí-annoksia, omeletteja, pannukakkuja jne. Itse otin pienen açaí-annoksen hedelmillä ja kookosrouheella, mehun punaisista marjoista sekä kanaomeletin. Sillä lähti suurikin nälkä ja makuelämys oli todella positiivisesti yllättävä. Açaí-annos smoothieta tai pirtelöä muistuttava viileä syötävä, joka itselleni oli uusi tuttavuus. Aamiaisen jälkeen lähdimme kävelemään rantaa pitkin itään päin. Reilun kilometrin päässä oli Google Mapsin mukaan kauppa, josta lähdimme ostamaan kämppäämme juotavaa ja evästä.



Kun jääkaappiin oli saatu hieman täytettä ja iholle suojakerrointa, niin lähdimme rannalle. Säätiedotuksen mukaan päivä oli lähipäivistä aurinkoisin, joten siitä oli otettava kaikki irti. Naapurirannan hiekka oli valkoista ja pehmeää. Tyrskyt oli rannalla melkoiset, joten mainittavampaa uimista meressä ei voinut harrastaa, mutta kahlausta ja kuohujen mukana hoippumista sitäkin enemmän. Ohitse kulkevat kauppiaat kaupustelivat juotavaa, rantapelejä ja bikinejä, mutta eivät onneksi olleet kauhean agressiivisiä kaupittelussaan. Rannalla loikoilun jälkeen kävimme vielä uimassa kämppämme taloyhtiön uima-altaassa, joka helteistä huolimatta oli lämmitetty veden lämpötilan ollessa varmaan ainakin 30 astetta.



Iltakävelyksi lähdimme vielä rantaa länteen, jossa tietojemme mukaan oli vielä toinen kauppa reilun kilometrin päässä. Lentoyhtiöstä ei ollut kuulunut mitään,mutta emme olleet siitä kauhean yllättyneitä. Ilta meni kävelyn lisäksi chillaillen, aftersunia levitellen ja hieman omassa keittiössä kokkaillen eli valmis-lasagnea lämmitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti