maanantai 15. lokakuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 1: Lähtö Pariisiin

 
Vihdoin lähtöpäivä koitti. Laukut oli pakattu ja koti siivottu AirBnB-kuntoon. Ihana ystävämme huolehtii asuntomme vuokrauksesta AirBnB:n kautta matkamme ajan, ja se tuo ihan tarpeellista lisää myös matkabudjettiimme.


Matkamme alkaa Euroopasta ja lähdemme kiertämään palloa lännen suuntaan. Pääsen vihdoinkin Pariisiin, johon aina olen ollut salaa ihastunut. Kuitenkaan en ole kaupungissa ikinä käynyt, joten pitkäaikainen yksi pitkäaikainen haaveeni täyttyy heti ensimmäisessä kohteessa.


Matkatavaroina meillä maailmanympärimatkalla saisi olla kaksi 23 kiloista laukkua kummallakin. Otimme kumpikin matkaan kuitenkin vain yhden ison laukun sekä jaoimme pienen laukun. Tämän lisäksi meillä on käsimatkatavaroina selkäreput. Kummankin laukut painoivat alle 21 kiloa ja pieni laukku alle kymmenen kiloa. Yllättävän kevyesti siis mennään. Mutta jos jotain unohtui kotimaahan, niin ainahan voi uutta ostaa.

Lennolla otimme lähdön kunniaksi sampanjat. Paikkamme oli varauloskäytäväpaikalla ja edessämme oleva rivi oli tyhjä, joten levittäydyimme hieman ollen keskenämme eri riveillä. Lento meni siis rennosti ja omassa rauhassa.


EU Roaming mahdollistaa käytännössä ilmaisen nettisurffailun EU-maissa, joten perille päästyämme hyödynsimme Uberia. Niin pääsimmekin vaivatta lentokentältä majapaikkaamme, joka sijaitsee Asnièresissa. Uberilla säästyi sekä aikaa että hermoja, kun matkalaukkujen kanssa ei tarvinnut seikkailla julkisissa kulkuvälineissä. Kyydin hinta ei ollut kuin 40 euroa.

Päätimme majoittua rauhallisesti, joten purimme tavaroita ja teimme pienen kävelyn lähiympäristöön. Läheltä majapaikkaamme löytyivät hyvät ruokakaupat, joten ostimme myös evästä huoneistomme jääkaappiin reilusti. Majapaikassamme valmistimme päivällistä ja nostimme vielä lasia hyvin alkaneen reissun kunniaksi ja aloimme suunnitella tarkemmin tulevia Pariisi-päiviämme. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti