torstai 25. lokakuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 10: Pilvinen Rio

Säätiedot osoittautuivat oikeiksi ja keskiviikko oli paljon tiistaita pilvisempi päivä. En oikein vieläkään ollut Brasilian aikavyöhykkeellä. Toisaalta aikaiset aamunousemiset helpottivat yhteydenpitoa Suomeen ja ilokseni sain tyttärestäni pari oikein suloista kuvaa terveisinä Suomesta. Kämppämme naapurilta "lainaamani" netti oli edelleen paras väylä muuhun maailmaan. Soitin myös jälleen Iberian asiakaspalveluun. Matkalle jäänyt laukku saapuisi Rioon tällä kertaa kuulemma illalla klo 18.

Kahdeksan aikoihin olimme kumpikin ylhäällä ja tarkoituksena oli käydä aamu-uinnilla uima-altaalla. Allasvahti ei kuitenkaan ilmeisesti vielä ollut aloittanut työvuoroaan ja allasalue oli kiinni. Päätimme tehdä uuden yrityksen aamiaisen jälkeen, ja myöhemmin meillä kävikin parempi tuuri.

Olimme eilen ostaneet jo kaupasta tiettyjä asioita kadonneen laukun sisältöä korvaamaan, mutta tänään ajattelimme mm. pienentää pyykkivuortamme, joten päätimme koittaa onneamme taloyhtiömme vieressä sijaitsevasta kemikaliokaupasta. Hiuslakka sieltä löytyi, mutta pyykinpesupulveria myyjä neuvoi hakemaan läheisestä kaupasta, joka lopulta osoittautui sijaitsemaan paljon lähempänä, mitä aiemmat Google Mapsin neuvomat kaupat. Kauppamatkamme lyheni yhteen neljäsosaan.



Olimme aiemmilla kauppamatkoilla huomanneet pyörätelineitä, joissa oli pyöriä vuokrattavina. Mietimme polkupyörien alle ottamista, mutta kämpässä hitaan netin ääressä asiaan tutustuminen oli melko turhauttavaa. Päätimme suunnata taas açaí-annoksille, jossa oli myös loistavasti toimiva netti. Kesken käyntimme pilvet taivaalla alkoivat kuitenkin ripsiä vettä, joten päätimme haudata pyöräilyhaaveet tältä päivältä ja keskittyä täysillä vaate- ja ruokahuoltoon asunnossamme.


Paikallisten kanssa kommunikointi on hyvin mielenkiintoista. Brasiliassa tuskin kukaan puhuu englantia ja me emme puhu sanaakaan portugalia. En osaa napata siitä edes yksittäisiä sanoja, toisin kuin esimerkiksi espanjasta, jota kuuntelen välillä jopa melko sujuvasti. Asuinhuoneistomme puhelin soi pariin otteeseen tänä päivänä. Kummallakin kerralla puhuja jatkoi vain portugaliksi paasaamista, vaikka kuinka koitin englanniksi anella edes yhtä ymmärrettävää sanaa asiasta. Ensimmäisen soiton jälkeen ovemme taakse ilmestyi mies, joka osoittautui yleismieheksi. Hän oli tullut kiinnittämään yhden kaapin oven paikoilleen. Omituista, että asunnon vuokrannut GoHouse ei hänestä ollut mitään kertonut, vaikka oli muuten kysellyt majoittumisen onnistumista meiltä.

Toista soittoa koskevan asian arvasinkin etukäteen, koska alkuillasta minulle oli tullut viesti siitä, että kuriiri oli ottanut hoitaakseen laukkuni toimittamisen perille. Puhelimeen sanoin vain "oikei, okei", vaikka mitään en ymmärtänyt. Menin kuriiria vastaan ja käsiä heiluttaen selvitettiin allekirjoitusten paikat ja mihin reklamaatio kannattaa tehdä laukusta. Laukku nimittäin oli tuhoutunut varsin tehokkaasti. Se oli saanut pahat lommot kylkeensä, vetoketju repsotti ja yksi pyörä oli irronnut kyydistä. Korvausasiat varmasti selviää näin reissun päältäkin, mutta hieman harmittaa se, että Iberia mainostaa kaiken tapahtuvan helposti nettisivuilla, jotka kuitenkin antavat herjaa: "The page you have requested is not available".



Pienistä vastoinkäymisistä huolimatta päivä oli sopivan kiireetön ja rentouttava, vaikka kämpällä keitetty pasta tuleekin tästä päivästä lähtien varmaan korvista ulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti