tiistai 23. lokakuuta 2018

Maailman ympäri, päivä 7: Sunnuntai, turistin arkipäivä

Reissussa viikonpäivät sekoittuu helposti, eikä pitkiä sunnuntai-unia tunneta. Ei varsinkaan silloin kun uusi kaupunki pitäisi ottaa yhdessä kokonaisessa päivässä haltuu. Ilman herätyskelloa silmäni aukesikin jo seitsemän aikoihin, eikä uni tullut. Mielessä vain poltteli, mitä kaikkea oli halunnut Madridin keskustassa nähdä.



Ei auttanut muuta kuin laittaa lenkkikengät jalkaan ja suunnata muutaman minuutin päässä olevaan Retiro-puistoon aamulenkille. Puisto oli ihan eri kaliiperia mitä aamulenkkipuistoni Pariisissa, mahtipontinen ja idyllinen. Aurinko oli vasta nousemassa ja puisto oli hyvin hiljainen.


Muutamia koiranulkoiluttaja oli puistossa liikkeellä. Talutushihnoja koirilla ei pääsääntöisesti ollut, vaan ne juoksivat vapaana. Omistajan vislatessa koirat singahtivat tutkimusmatkoiltaan takaisin. Myös sorsat olivat heräilleet aamuun ja puistossa sijaitsevan Kristallipalatsin edustalla olevalla lammikolla vanhat mummot tarjoilivat heille kasseistaan aamiaista. Yksi innostunut nuorempi koira singahti paikalle hätistämään innoissaan aamiaistarjoilusta nauttivia sorsia ja sai siitä omistajansa vihaiset huudot päällensä. Kun kello alkoi lähestymään yhdeksää, niin paikalle alkoi jo enemmän ilmaantumaan muita turisteja kameroittensa kanssa ja päätin pinkaista takaisin kämpällemme.






Aamupalan jälkeen Madrid odotti uudestaan. Solin aukion kautta suuntasimme Oopperalle ja lopulta Kuninkaallisen linnan luota päädyimme Sabatinin puistoon. San Vincenten aukion kautta jälkeen ylitimme Manzanaresin ja tulimme Kuninkaan aukiolle. Ranta on kunnostettu viehättäväksi ja autotiet on viety maan alle. Pikku hiljaa aloimme nousemaan takaisin päin Ateena-puistoa ja Calle de Segoviaa pitkin.




Lounaalle pysähdyimme viehättävän kahvilan terassille. Cafe del Momaguillon musta paella oli ihan hyvä lounaaksi kahdelle ja Plaza de la Cruz Verde oli oikein viehättävä ympäristö istuskella. Lounaan päälle kuljeskelimme kujia ristiin rastiin löytäen lopulta itsemme Plaza Mayorilta. Sieltä Sol-aukion kautta menimme hetkeksi takaisin huoneistoomme kirjoittamaan postikortteja koti-Suomeen.

Iltakävelylle lähdimme Gran Vialle, josta laskeuduimme Calle del Carmenia pitkin taas Sol-aukiolle. Saimme postikortit postilaatikkoon ja katsoimme, millaisia tanssiesityksiä aukiolla oli meneillään. Päädyimme helppoon lounaaseen VIPS-ketjun ravintolassa. Ravintolasta suuntasimme vielä Gran Vian alkuun, jota pitkin nousimme kohti majapaikkaamme. Sielä odotti vaatehuolto ja pakkaus, päivän kiertämisen jälkeen oli hyvä vielä levätä, koska maanantaina oli aika jatkaa matkaa eteenpäin uusiin maanosiin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti