torstai 1. syyskuuta 2011

Meksikolaislasagne

Tämän tekeleen nimen ei kannata antaa hämätä - se juontaa juurensa vain siitä, että ainekset ladotaan vuokaan vuorotellen kerroksittain, kuten lasagnessakin. Mutta maistuva ja helppo tämä ruoka on. Lisäksi varioimalla siitä saa hyvin monen makuista omaan makuun sopivaksi. Tällä kertaa käytin alla olevia aineksia:

200 g maissilastuja
400 g jauhelihaa


1 pieni paprika
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
tomaattia oman maun mukaan (esim. 4 normaalia tomaattia, itse käytin miniluumutomaatteja)


1 tlk kidney-papuja chilikastikkeessa


200 g juustoraastetta


curryjauhetta
rouhittua mustapippuria


oliivioljyä paistamiseen ja vuoan voiteluun

Valmiin annoksen maustamiseen lautasella oman maun mukaan:
makeaa chilikastiketta
aiolia
jalapenon viipaleita

Valmistelut:
Pilko sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatti sekä raasta juusto, mikäli et käytä valmista juustoraastetta. Itse käytin tällä kertaa edamia ja cheddaria



Lämmitä paistokasarissa öljyä (tai voita) ja ala paistamaan jauhelihaa. Mausta curryjauheella ja mustapippurilla jauhelihan kypsyessä ja kun jauheliha alkaa olemaan kypsää, niin lisää pilkottu sipuli, valkosipuli, paprika ja tomaatti. Anna vihannesten pehmetä hetki. Lopuksi lisää kidneypavut tölkistä chilikastikkeineen ja anna hautua hetki.

Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Voitele vuoka kunnolla öljyllä tai voilla. Levitä puolet maissilastuista vuoan pohjalle. Kun paistokasarista on suurin osa nesteestä haihtunut pois, niin levitä puolet seoksesta maissilastujen päälle tasaisesti ja ripottele päälle puolet juustorasteesta. Lado loput ainekset vuokaan samassa järjestyksessä maissilastut, jauheliha, juusto toiseksi kerrokseksi. Ja sitten ruoka onkin valmis uuniin.

Anna vuoan olla uunissa 15-20 minuttia, eli kunnes juusto on sulanut ja saanut hieman väriä. Tarjoile jalapenoviipaleiden, aiolin ja makean chilikastikkeen sekä vihersalaatin kanssa.




Vaihtelua ruokaan saa vaihtelemalla eri papulajeja, tai jättämällä ne kokonaan pois. Tulisuutta saa helposti lisää laittamalla jauhelihaseoksen sekaan tuoretta jalapenoa oman maun mukaan, sekä muilla mausteilla ja mahdollisesti jopa yrteillä. Käytettävä juustokin kannattaa valita oman maun mukaan.

Tämä toimii niin arkiruokana kuin laiskojen sunnuntaipäivien pizzankorvikkeenakin. Tässä tapauksessa ruoka valmistui kolmelle miehelle raskaaksi myöhäispäivälliseksi ja lähes kaikki vedettiin parempiin suihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti