torstai 8. syyskuuta 2011

Krk ja Rijeka, Kroatia

Kvarnerinlahden saarista varsinkin sen suurin saari Krk houkutteli meitä puoleensa. Päätimmekin matkata Krkin etelärannalle, kehutulle Baškan rannalle. Tie Ikasta mutkitteli pitkin Rijekan lahden rantaa. Tie vei ohi Rijekan ja muiden rantakaupunkien kohti Krkin siltaa jylhissä maisemissa välillä aivan rantaa hipoen ja välillä nousten niin, että koko Rijekan lahti näkyi.


Krkn silta yhdistää Krkn mantereeseen ja sillalla on myös tietullipiste. Baška sijaitsee aivan saaren etelärannalla, joten matkaa määränpäähämme riitti vielä melkoisesti. Loppujen lopuksi edessä avautui Baška ja luokseen kutsuva meri.


Baška on oikein miellyttävä pikkuinen rantakaupunki. Sileäksi hioutuneet kivet peittävät rantakaistaleen, jota reunustaa pieni kauppoja ja ravintoloita täynnä oleva rantakatu. Syyskuun aurinko oli vielä lämmin, jopa kuuma ja aurinkoa ottaessa vilvoittavat pulahdukset mereen tuli tarpeeseen.


Tankkasimme itsemme paluumatkaa varten rantaravintolan terassilla ihastellen vielä hetken maisemia. Auton olimme jättäneet melkein rannan tuntumaan parkkipaikalle, jossa rahastuksen hoiti paikalla päivystävä henkilökunta.


Paluumatka meni samoissa maisemissa kuin tullessakin. Teimme pysähdyksen myös Rijekassa, jossa kiertelimme kävellen muutamia suurimpia kävelykatuja keskustassa ja kiersimme muutaman tavaratalon. Auringon alkaessa laskemaan ajoimme takaisin koti-Ikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti