torstai 15. syyskuuta 2011

Zagreb, Kroatia

Matkalla Kroatian rannikolta Balatonille pysähdyimme lounas- ja kävelypysähdykselle Zagrebiin. Keskeltä vanhaa kaupunkia, Kaptolia löytyi yllättäen ostoskeskus, jonka alapuoliseen parkkihalliin laitoimme auton seisahdusta varten parkkiin. Uudesta ostoskeskuksesta tullessa ulos avautui vanhan kaupungin idylliset pikkukujat.


Kujat johti etelään päin kohti Dolak-tori. Tori kuhisi myyjiä, notkuvien vihannes- ja hedelmäpöytien lisäksi esillä oli vaatteita ja matkamuistoja.


Dolak-torin reunalla, Trg bana Jelačićan yläpuolella nautimme myös ensimmäistä kertaa tällä matkalla lihaburekit. Itse ihastuin tähän perinteiseen balkanilaiseen piirakkaan edellisellä Kroatian käynnillä, mutta niin vain sen maistaminen jäi tällä matkalla viime tippaan.


Jaloittelimme vielä kävellen Trg bana Jelačićan läpi Zrinjevacin puiston reunaan asti palataksemme viereistä katua takaisin.


Paluumatkalla ohitimme vielä Zagrebin tuomiokirkon ja ihastelimme Kaptolin koristeellisia rakennuksia ja yksityiskohtia ennen ajomatkan jatkamista. Kuuma ja iloisia ihmisiä täynnä oleva vanha Zagreb yllätti kulkijan ja olisi varmasti ollut pidemmänkin pysähdyksen arvoinen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti