keskiviikko 7. syyskuuta 2011

Bratislava, Slovakia

Valitsimme matkamme ensimmäiseksi etapiksi syyskuiselle ajomatkalle Slovakian pääkaupungin Bratislavan, joka houkutteli varsinkin hintatasollaan ja lyhyillä etäisyyksillä muihin Euroopan mielenkiintoisiin kaupunkeihin. Kaupunkia lähestyttäessä tv-torni ja linna näkyivät kauas antaen suunnan kaupunkia lähestyvälle ajajalle.



Kaupunki ylitti sille asettamamme odotukset. Itseasiassa Bratislavassa olisi ollut nähtävää paljon enemmän, kuin mitä tutustumiseen varattuna kahtena iltana ehdimme nähdä. Onneksi majoituimme yhden vanhan kaupungin suurimman kävelykadun, Obchodnán varrella, Apartment Residence –nimisessä huoneistohotellissa.






Rauhalliselle sisäpihalle ei kuulunut kadulla ajavien raitiovaunujen eikä väkijoukon meteli. Ilmastoitu huone oli siisti ja sielä oli tietokone, jossa oli langallinen internetyhteys. Keittiönurkkauksessa oli kahvinkeitin, jääkaappi, astioita ja lieden levyt, joilla oman ruuan valmistaminen olisi hyvin onnistunut.




Ensimmäisenä iltana asettauduttuamme huoneeseemme lähdimme etsimään kaupungin ruokapaikkoja ja tutustumaan lähistöön. Matkalla kohti Tonavaa pääsimme hieman kurkistamaan vanhankaupungin tunnelmaan, jossa oli mielenkiintoisia pikku kujia ja kunnostettuja rakennuksia.



Tonavan rannassa maisemaa hallitsi joen ja jokilaivojen lisäksi erityisesti Nový Most, uusi silta. Sillan huipulla sijaitsee näköalaravintola UFO, joka valitettavasti jäi meiltä kokematta.


Kysyimme vastaantulleilta paikallisilta suosituksia ravintoloista ja yllätykseksemme he neuvoivat vanhan kaupungin ja sen lähistöllä Tonavan rannassa olleiden ravintoloiden sijaan kulkemaan hieman Tonavan rantaa eteenpäin kohti ostokeskus Eurovea Galleriaa. Sen edustalla joen rannassa oli monta sataa metriä yhtä ravintolaa, jossa varsinkin paikalliset tuntuivat viihtyvän.


Itse kauppakeskus vaikutti myös hyvin mielenkiistoiselta. Valitettavasti saavuimme paikalle kuitenkin niin myöhään, että liikkeet eivät enää olleet auki. Emme myöskään saaneet uutta mahdollisuutta palata ostoskeskukseen aikataulumme vuoksi. Ostokeskus oli kuitenkin täynnä mm. mielenkiintoisia vaateliikkeitä, joiden valikoimaan olisin mieluusti tutustunut erityisesti Slovakian hintatason vuoksi.


Toisena iltana Itävällan Wienistä palatessamme kävimme tutustumassa Bratislavan maisemaa hallitsevaan Bratislavan linnaan. Linna on viime vuosien aikana kunnostettu valkoisen loistavaksi. Kukkulan päältä avautuvat näkymät Tonavalle ja aina Itävaltaan asti. Linna on siis ehdottomasti yksi välttämättömistä nähtävyyksistä Bratislavassa.


Bratislava on edullinen kaupunki, jonkakeskusta oli todella siisti, sopivan pieni ja turvallisen oloinen. Varsinkin niukalla budjetilla matkustaville kaupunki avaa ihan uusia mahdollisuuksia hauskanpitoon ja historiasta nauttimiseen. Ehdottomasti suosittelun arvoinen kohde.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti