keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Ika ja Ičići, Kroatia

Matkan pisintä etappia varten olimme vuokranneet Kroatiasta huoneiston Ikasta, joka on miellyttävä pikkukylä Kroatiassa, Rijekan ja Opatijan kupeessa. Ika sijaitsee pienessä Rijekan lahden lahdelmassa. Viereisessä lahdelmassa sijaitsevan Ičićin kanssa kylät ovat melkein kasvaneet kiinni isompaan Opatijaan. Rannikko on hyvin jyrkkä ja kyliä yhdistävä tie kulkee aivan rannassa, josta lähtee sisämaata kohti hyvin jyrkkiä pikkuteitä rannikkoa reunustaville asunnoille.




Seitsemäksi päiväksi varaamamme huoneisto oli kolmikerroksisen huvilan ylimmässä kerroksessa. Kahden makuuhuoneen, kahteen eri suuntaan avautuvan parvekkeen ja kahden kylpyhuoneen huoneistosta näki lähes koko Rijekan lahden, koska se oli useita kymmeniä metrejä merenpinnan yläpuolella, vaikka rantaan oli vain alle kilometri. Huoneiston olimme varanneet Interhomen kautta.




Huvilan omistava perhe asui itse alimmassa kerroksessa ja pitivät huolta asujien viihtyvyydestä. Pihalla oli käytettävissä rauhallinen uima-allasalue grillauskatoksineen. Ilmastointi, oman huoneiston keittiö varusteineen ja satelliitti-tv kuuluivat huoneiston mukavuuksiin. Langaton internet-yhteyskin huoneistosta löytyi.

Alas kylään johti tie ja rappuset, jotka laskeutuivat jyrkästi kohti rantaa. Alaspäin siis pääsi hyvinkin helposti. Kylässä oli kauppaa, muutama baari ja kahvila, sekä aivan rannassa ravintola kylän hotellin yhteydessä.


Lahden poukamassa oli muutama laiva, uima-ranta ja laituri, joka myös toimi auringonottajien tukikohtana rannan lisäksi.


Rantaa myötäili myös kävelytie naapurikylään Ičićiin, joka oli hieman Ikaa suurempi ja laajempi kauppa- ja ravintolavalikoimaltaan. Matkaa naapurikylään ei ollut kuin kilometri tai pari – juuri sopiva matka iltakävelylle.


Maisemat olivat kuin suoraan postikortista, varsinkin kun ilta-aurinko maalasi näkymät väreillään. Ihanaa idylliä varjosti ainoastaan tieto siitä, että kävelyretken päätteeksi piti rantaan johdattavat portaat kävellä myös ylöspäin päästäkseen takaisin majapaikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti