lauantai 17. syyskuuta 2011

Balaton, Unkari

Matkamme oli alkanut lähetä loppuaan, mutta ennen Budapestiin paluuta halusimme vielä tutustua päivän pysähdyksellä Balatonin maisemiin Unkarissa. Booking.comista olimme varanneet Balatonin länsireunasta huoneen mielenkiintoisen nimisestä paikasta, Vonyarcvashegysta. Villa Plattensee ylitti kaikki odotukset.


Allasalue oli kutsuva, henkilökunta ystävällinen, huoneistoissa kunnollinen ilmastointi ja langaton internet-yhteys sekä aamiaispöytä runsas. Tämän kaiken lisäksi allas-alueella oli itsepalvelubaari, jossa oli juomia kylmässä ja otetut juomat merkittiin vihkoon.


Itse paikkakuntaan tutustuminen jäi hieman pintapuoliseksi, koska saavuimme Kroatiasta myöhään iltapäivällä majapaikkaamme ja allas-alue houkutteli pulahtamaan helteisen ajopäivän jälkeen. Totaalisen rentoutumisen jälkeen etsimme lähimmän ruokapaikan ennen yöpuulle vetäytymistä. Ruokapaikaksi löytyikin varsin miellyttävä majatalo, Torony Csárda Étterem. Annokset olivat todella suuria ja maittavia, sekä ehdottomasti unkarilaisia.


Aamulla lähdimme ajamaan Balatonin pohjoisrantaa Budapestia kohti. Matkalla oli lukuisia kyliä ja rannalla erilaisia uimaloita. Ajoimme Balatonfürediin asti, jossa oli aivan loistavassa kunnossa oleva Esterázyn ranta.


Ranta-alue oli maksullinen ja sitä reunusti ravintoloita ja kioskeja. Rannalla oli vaatteiden vaihtoon tarkoitettuja koppeja sekä suihkupisteitä.


Ranta oli hyvin loiva ja sitä pystyi kahlaamaan useita kymmeniä metrejä eteenpäin. Järvellä seilasi vain purjeveneitä, eikä moottoriveneistä ollut tietoakaan joutsenten uidessa rauhassa lämpimässä Balatonissa. Hetken paikasta nautittuamme piti matkaa kuitenkin jatkaa ja suunnata kohti Budapestia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti