keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kaalisalaatti

Syksyn lähestymisen huomaa kaupoissa, kun jättimäiset kaalikerät ilmeistyvät hyllylle. Kokonaisen, useamman kilon kaalin ostaminen saataa tuntua kahden hengen taloudessa varsin omituiselta, mutta loppujen lopuksi kaalia voi käyttää hyvinkin monipuolisesti ja vaihtelevasti.
Itse olen kaaliruokien suhteen yleensä varsin ennakkoluuloinen. Näin lienee melko moni muukin, joka kouluaikoina on törmännyt varsin omituisen makuisiin kaaliruokiin. Mutta varsinkin kaalikeitto ja erilaiset salaatit ovat minun mielestäni parasta antia, mitä kaalista voi saada.
Tässä yksi helppo, nopea ja muuntelukykyinen salaatti, jota tänään tuli tehtyä:
n. 300 g kaalia
½ punasipuli
balsamicoa
rouhittua mustapippuria
n. 100 g majoneesia


Suikaloi ja pilko kaali sekä punasipuli todella pieneksi. Pirskottele päälle balsamicoa pari-kolme ruokalusikallista. Lisää hieman mustapippuria ja lisää majoneesi. Majoneesia voi käyttää reilumminkin, jos sekoittelun jälkeen salaatin koostumus ei tunnu omaan makuun miellyttävältä ts. se on liian kevyttä.

Halutessaan punasipulin lisäksi voi sekaan puristaa valkosipulin kynnen, parhaimmassa tapauksessa parikin. Majoneesinkin voi tehdä itse. Salaatti sopii loistavasti grillin antimien lisukkeeksi, mutta tällä kertaa salaattini sai tehdä seuraa kanalle riisipedillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti