keskiviikko 31. elokuuta 2011

Kanaa riisipedillä

Tämä ruokablogi ei tuntuisi omalta, ellen aloittaisi sitä kotimme ehdottomasti yleisimmästä ruokalajista, eli kanasta riisipedillä. Se on helppo, vähätöinen, valmisteluiltaan nopea, edullinen, hankala pilata… ja ennen kaikkea loistavan makuinen. Siihen tarvitsee vain:
3 dl pitkäjyväistä riisiä
150 g créme fraîchea
3 marinoitua broilerinkoipea
aromisuolaa
rouhittua mustapippuria
paprika-jauhetta
curry-jauhetta
3 dl vettä

Laita uuni aluksi 225 asteeseen
Peitä uunin lämpiämistä odotellessa vuoan pohja riisillä (max. 3 dl) ja sirottele mausteet riisin päälle. Peittele créme fraîchella.

Lado broilerinkoivet pedin päälle ja levitä jäljelle jäänyttä marinadia tasaisesti koipien päälle. Muista kuitenkin, että liika marinadi tekee valmiista lopputuloksesta melko vetisen ja rasvaisen. Lisää lopuksi vielä vettä (n. 3 dl) niin, että koipien alapuoli on reilusti vedessä.

Kun koivet on ollut uunissa n. 20-30 minuuttia ja saaneet hieman väriä kuoreensa, niin uunin lämpötilan voi tiputtaa 175-180 asteeseen ja jatkaa odottelua  n. 40 minuuttia. Sitten ruoka onkin jo valmis.


Vaikka tätä ruokaa on tultu tehtyä lukemattomat kerrat , niin silti noiden lämpötilojen kanssa meinaa mennä sormi suuhun. Tulipa siis kerrankin kirjattua ne ylös jonnekin, josta ne on kätevä tarkistaa.


Tällä kertaa tein salaatiksi kaalisalaattia, ja vaikka annos ei mikään kukkanen ole, niin hyvin maittoi... jälleen kerran!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti