perjantai 21. joulukuuta 2018

Maailman ympäri, päivät 61-62: Ukkosmyrskyjä Uudesta-Seelannista Sydneyyn


Perjantain olimme suunnitelleet rauhalliseksi päiväksi. Lauantaina oli edessä matkailuauton luovutus ja lento uusiin maisemiin, joten piti järjestellä matkalaukkuja ja huoltaa matkailuautoa luovutuskuntoon. Tämän lisäksi ehdimme rennon ulkona nautitun aamiaisen jälkeen tehdä kävelyretken rantaa pitkin. 




Clarks Beachilta avautui näkymät aina Aucklandiin asti. Ranta ei ollut ihan yhtä upea hiekkaranta, mihin olimme saaren itärannikolla tottuneet, mutta tuntui silti suositulta ja halutulta alueelta, koska siellä täällä rakennettiin uusia huviloita rannalle. Ja olihan vieressä paikallinen pursiseura ja golf-kenttä, joten aktiviteetteja alueelta löytyi. Mekin päätimme ottaa kierroksen golfia, tosin minigolfin muodossa leirintäalueen hieman aikaa nähneellä ja muhkuraisella betoniradalla. Mielestäni pallo pomppi radalla jo hieman tuurinkin mukaan, mutta toki tämä voi olla vain hävinneen pelaajan katkeraa tilitystä radan heikkokuntoisuudesta. Minigolfia lopetellessamme alkoi sade ja loppupäivän tuli ensin kuuroja silloin tällöin. Lopulta sadekuurot yltyivät ukkoskuuroiksi asti. Muutaman kerran jyrähti todella lähellä ja saimmekin lauantaina ensi kuulla ja lopulta lähtiessämme nähdä, että salama oli iskenyt puuhun vain muutama sata metriä leirintäalueen viereen. Ei siis ihme, että myös leirintäalueen nettiyhteyden olivat menneet poikki perjantai-iltana, eivätkä palautuneet kuntoon lähtöömme mennessä.




Lauantaina olimme saaneet itsemme ja auton lähtövalmiiksi aamu-kymmeneen mennessä ja tunnin verran ajoimme vuokrausfirmaan. Auton luovuttaminen meni sujuvasti ja vuokrausfirmasta oli järjestetty ilmainen bussikyyti lentokentälle. Oli aika jättää Uusi-Seelanti taakse ja jatkaa matkaa Australian Sydneyyn. Qantaksen lennot tuntuivat olevan Australiaan hieman myöhässä, mutta lopulta pääsimme matkaan. Sain lennon ajaksi viereeni mukavan uusiseelantilaisrouvan, joka oli menossa lapsiaan tervehtimään Australiaan. Hän oli kiinnostunut kaikesta Uudessa-Seelannissa näkemästäni ja ylisti itsekin maataan. Ensi kerralla minun pitäisi kuulemma käydä ehdottamasti Eteläsaarella.  Lennolla ehdin katselemaan myös Jasper Pääkkösen tähdittämän ”BlacKkKlansman”-elokuvan, joka oli varsin vaikuttava ja nykyaikaan viittaava kannanotto.


Sydneyssä riehui ukkosmyrsky, jonka vuoksi olimme lopulta laskeutuessamme jo tunnin myöhässä. Koska ukkonen vielä riehui lentokentän päällä, niin jouduimme odottelemaan koneessa vielä hetken maahan pääsyä. Maahantulomuodollisuudet menivät yllättävän nopeasti. Maahantulokortteihin olimme kertoneet käyneemme patikoimassa Uudessa-Seelannissa, mutta se ei onneksi vaikeuttanut tai hidastanut maahan pääsyä. Korteissa painotettiinkin, että kannattaa olla ennemmin rehellinen kuin salata jotain vaikeuksien pelossa. Lentokentällä meitä odotti vuokra-auto ja onneksi ilmakin oli hieman selkeytynyt. Kaupassa käynnin ja majoittumisen jälkeen uuteen AirBnB-majapaikkaamme ilta hämärtyi sateen alkaessa uudelleen. Kämppämme sijaitsi Bondin alueella. Valitettavasti emäntämme oli ilmoittanut ennen saapumistamme, ettei asunnossa olisikaan toimivaa internet-yhteyttä, kuten oli pitänyt. Uudessa-Seelannissa alkanut rajoitettu yhteys nettiin siis jatkui, ja pakollisiin surffailuihin käytimme mukanamme ollutta maksullista SkyRoamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti