keskiviikko 9. tammikuuta 2019

Maailman ympäri, päivät 69-81: Joululomalla risteilyllä


Lauantaina veimme vuokra-auton aamupäivällä lentokentälle ja sieltä suhautimme Uberilla Sydneyn White Bayn risteilyterminaaliin. Olimme päättäneet paeta jouluhulinaa ja uutta vuotta risteilylle. Koska nettiyhteydet laivalla olivat varsin pätkivät, ja varsinkin kuvien siirtäminen blogiin on hyvin hidasta ja tuskaista, niin ajattelin pitää joululomaa myös blogin pitämisestä.



Risteily-yhtiönä meillä oli Holland America Line, kuten Etelä-Amerikassakin. Aluksena tällä kertaa hieman Zaandamia uudempi Noordam. Kuitenkin laiva vaikutti huomattavasti Zaandamia vanhemmalta, joten ristelyä varatessa kannattaa myös kiinnittää huomiota siihen, milloin alus on viimeksi käynyt telakalla uusittavana. Kolmentoista yön risteilyyn kuului alun perin viisi meripäivää, ja lopulta merenkäynnin vuoksi emme päässeet yhteen suunnitelluista satamista, joten se päivä muuttui myös meripäiväksi. Risteily pysähtyi Uuden-Kaledonian ja Vanuatun saarilla, ja oli enemmän aurinkoloma kuin Etelä-Amerikan risteilymme.






Voi olla, että palaan vielä risteilymme vaiheisiin tarkemmin, mutta nyt tuon vajaan pari viikkoa aion kattaa kuvakollaasilla risteilyn varrelta. Joulu juhlittiin hyvän ruuan parissa ja uusi vuosi vastaanotettiin hulvattomissa merkeissä. Pako kaiken uuden kokemisesta päivittäin teki ihan hyvää, varsinkin kun matkakin alkaa olla jo loppupuolella.




















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti