keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Juustoinen lihamureke

Lihamureketta on helppo tuunata mieleisekseen. Tässä juustoinen versio, mutta perusmassasta voi tehdä ihan perusmurekkeenkin. Lisäksi massa sopii esimerkiksi lihapulliin.


1 dl korppujauhoa
1 dl ruokakermaa

1 tl paprikajauhetta
1 tl grillausmaustetta/jauhelihamaustetta
1 tl pippurirouhetta

1 sipuli
1 valkosipulin kynsi

1 muna
1 rkl sinappia

400 g sika-nautajauhelihaa

2 viipaletta cheddaria
100 g salaattijuustoa (fetaa)
mozzarellaraastetta









Mittaa korppujauho kulhoon ja lisää ruokakerma. Sekoita ja anna imeytyä hetki. Lisää paprikajauhe, grillausmauste ja pippurirouhe, sekä muna ja sinappi. Sekoita jälleen ja anna imeytyä korppujauhoihin.


Leikkaa sipuli hienoksi ja murskaa valkosipuli seoksen joukkoon.


Lisää jauheliha ja sekoita aineksista käsin massa.

Voitele vuoka öljyllä. Perinteisen lihamurekkeen saat muotoilemalla jo tässä vaiheessa massan pötköksi vuoalle. Muotoile kuitenkin tällä kertaa massa levyksi vuoan pohjalle. Painele massaan cheddarin ja salaattijuuston paloja.


Kääri massalevy siistiksi pötköksi vuoalle.
Koska ruokakerma usein myydään 2 dl:n pakkauksissa, niin voit loput kaataa pötkön kummallekin puolelle. Sirottele päälle mozzarellaraastetta.


Laita 200 asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.


Lihamurekkeen voi täyttää oikeastaan millä vain - esimerkiksi paprikalla, chilillä tai keitetyllä kananmunalla. Lisäksi murekkeen voi vuorata vaikka pekonilla ennen uuniin laittoa.

Lihapullia massasta saat, kun pyörittelet massasta voideltuun vuokaan isoja palloja. Pallojen sekaan vain tomaattikastiketta ja mahdollisesti pullien päälle juustoa, ja hyvää tulee. Paistoaika ja -lämpötilan voi pitää samana kuin murekkeellakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti