sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Gullichsenien avokadopasta

Uskokaa tai älkää, mutta koko avokadopasta-innostus meni itseltäni aivan ohi vuosi-pari sitten. Mutta nyt lopulta tuli sekin testattua. Gullichsenien resepti löytyy Safkaa -blogista, ja koitin noudattaa sitä mahdollisimman orjallisesti.

Tarkat ohjeet siis löytyy sieltä. Alle olen koostanut vain itselleni muistilistaksi raaka-aineet ja missä järjestyksessä avokadopastan valmistin.

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Pilkoin tarjoiluastiaan valkosipulin ja chilin pieneksi, jonka jälkeen puristin limetin mehun sekaan. Ohjeessa oli hauska vinkki, kuinka avokadon voi kuutioida jo kuoressaan, ja aion ehdottomasti tehdä niin tulevaisuudessakin, esim. guacamolea tehdessäni. Oli paljon siistimpää ja helpompaa kuin leikkuulaidalla leikkaaminen.



Nakkasin tarjoiluastiaan avokadokuutiot, suolan, pippurin, öljyn sekä silputut yrtit ja raastetut juustot. Koko komeus sekoittui helposti lusikalla sekoittaessa.

Tämän jälkeen vain spagetti kiehumaan suolaiseen veteen. Valmistuttua hieman keitinvettä ja läviköstä spagetit avokadoseoksen sekaan. Lautasella sitten vielä hieman pippuria ja parmesaania päälle niin jo maistui!


Oli muuten herkullista! Tosin alkuperäisessä ohjeessa muistutetaan niin paljon suolan määrästä, että itselläni taisi lipsahtaa jopa hieman liikaa. Ensi kerralla sitten vähemmän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti