lauantai 22. helmikuuta 2014

Näpsäkkä tonnikalapiirakka

Niin, en edelleenkään leivo. Piste.

Mutta törmättyäni helppoon tonnikalapiirakan ohjeeseen Limepippuri-blogissa, niin pakkohan sitä oli testata. Ja tulos oli maittava ja illanistujaisiin sopiva suolainen tarjottava. Lisäksi yhdestä perunamuusihiutalepussista saa kätevästi kahteen piirakkaan pohja-aineet, joten vieraita voi tulla useampikin.

Mutta tässä jälleen lähes copy-pastena ohje:

Pohja
1 dl perunamuusihiutaleita
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
muutama tippa valkosipuliöljyä

1 tl aromisuolaa 
(alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipuliöljyn ja aromisuolan tilalla 1 tl valkosipulisuolaa)
1 dl sulatettua voita
1 dl vettä

Täyte
1 tlk tonnikalaa (öljyssä)
2 munaa
2 dl maitoa

2 tl kuivattua tilliä
muutama tippa valkosipuliöljyä
1 tl aromisuolaa 
(alkuperäisessä ohjeessa oli valkosipuliöljyn ja aromisuolan tilalla 1 tl valkosipulisuolaa)
noin 1 dl juustoraastetta


Sekoita keskenään perunamuusihiutaleet, leivinjauhe, vehnäjauhot ja aromisuola. Lisää joukkoon valkosipuliöljy, rasva ja vesi sekoittaen taikina tasaiseksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.



Levitä tonnikala piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään munat, maito ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.




Kypsennä piirakkaa uunin keskiosassa 225 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti