sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Some-possu Henri Alenin tapaan

Twitterissä Henri Alen (@HenriAlen) jakaa hyviä reseptejä seuraajilleen. Kuuluisin taitaa olla Mutti-kastike, jota itse en ole vielä kokeillut. Sen sijaan tätä 12.1.2014 twiitattua possua on tultu tehtyä jo useampaan otteeseen. Laitan nyt reseptin tänne talteen, koska sen etsiminen twitteristä on aina pienoisen selailun takana. Tässä ensin copy-pastena Alenin twiitit:

Tarvitset: 1 pkt porsaan uunilihaa 2tl suolaa Puolikas pilkottu chili 1tl inkiv. 1 kok valkosipuli 1sipuli 0,5dl sukiyaki tai soijakast.
1. Laita pala uuniastiaan. Lisää pinnalle suola. Halkaise valkosip. Laita vuokaan. Samoin chili ja sipuli. Lisää vuokaan 3dl vesi ja soija.
2. Laita 180c uuniin, 1 tunti. Peitä foliolla ja kyps. 150c 2 tuntia. Tweettaa, chattaa mesetä.
3. Ota liha uunista ja käännä se. Kyps. Vielä 20 min.nam.
4. Leikkaa kuuma liha paloiksi. Laita kulhoon ja kaada vuokaan jäänyt liemi päälle.siinä maku!
5. Mausta suolalla. Tarjoile liha tortilla sisällä avocadososeen, salsan, salaatin kera! PURAISE KUNNOLLA! jämät muttisoosin joukkoon!!
Possu vaatii rasvaa, se ei tarkoita että rasvaa tarvitsee syödä! Mutta siinä on maku, ja mehevyys. Suomipossu on usein tikkukuivaa.

Ja tässä sitten, miten itse tuon tein:

1 pkt porsaan uunilihaa
2 tl suolaa
½ pilkottu chili
pala tuoretta inkivääriä
1 yksikyntinen valkosipuli
1 sipuli
0,5 dl soijakastiketta
3dl vettä


Liha siis Alenin ohjeen mukaan uunivuokaan ja pinnalle suolaa. Seuraksi chilin, inkiväärin, valkosipulin ja sipulin palat. Lisäksi vuokaan 3 desiä vettä ja 0,5 desiä soijakastiketta.
Ensin uunissa 1 tunti 180 asteessa. Kaiva sillä välin vaikka folio esiin.
Laita lihan päälle folio, aseta uuni 150 asteeseen ja laita possu takaisin uuniin kahdeksi tunniksi.
Tämän jälkeen käännä liha ja anna olla vielä 20 minuuttia uunissa folion alla.
Nyt liha irtoaa luusta helposti. Itse revin lihan haarukalla ja lusikalla vuokaan. Lopuksi siivilöin nesteen lihan päälle ja annoin levähtää vielä folion alla hetkisen.
Liha on herkullista niin tortillojen välissä kun riisin tai perunamuusinkin kera. Maistuvaa ja helppoa, jonka valmistus vaatii vain aikaa.










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti